Broeden - Uitkomen

Het grote moment is daar, let op de volgende punten

Voeding

Als de eieren zijn uitgekomen zullen de jonge vogeltjes de eerste dagen weinig tot geen voedsel toegediend krijgen van de ouders. De eerste paar dagen leven ze van de restanten van de eidooier. Als de jongen voedsel krijgen zorg dat er genoeg eiervoer is en zorg dat deze vers is, let dus goed op de uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking. De kropzakken van de jongen zullen zich vullen naarmate ze meer voedsel krijgen (eerste dagen alleen de rechter).

Rust

Ook in dit stadium is het belangrijk dat u de vogels niet te veel stoort en de jongen controleert als de ouders van het nest zijn.

Ringen

Tussen de 6e en 8e dag kunnen de jonge Gouldamadines geringt worden met een gesloten voetring van 2,7mm. Werk je niet met gesloten voetringen dan kun je dit overslaan en eventueel later met kleurringen werken om gemakkelijk te kunnen achterhalen welke jonge gouldamadines bij welke ouder horen.

Zelfstandig

Na 24 tot 26 dagen beginnen de jongen zelfstandig te eten, ze zijn dan al enkele dagen uitgevlogen. Ze krijgen dan de eerste 14 dagen nog voedsel toegediend van de ouders. Bedelen om voer bij hun ouders kunnen ze goed en ze laten dit dan ook overduidelijk horen.

Scheiden

Zodra de fluorescerende blauwpaarse snavelpapillen zijn verdwenen (deze zitten op de gehemelte van de jongen) kunt u de jongen van de ouders scheiden en deze in een apart hok zetten, waar ze de volgende fase naar volwassenheid doormaken.