Kaalkoppen

Symptomen

Zoals de foto hieronder laat zien mist de vogel veren op zijn kop, soms zo veel dat er geen één veertje meer aanwezig is op het kopje. Het verschijnsels doet zich niet alleen bij de pop voor, de man kan hier ook last van hebben.

Oorzaak

Er zijn diverse oorzaken voor dit probleem, enkele op een rij:

Behandeling

Laten we ze één voor één afgaan:

        "...Verder heb ik door het eivoer Cometaves en Megabactin toegevoegd; twee jaar geleden voor het laatst last gehad van kale koppen en m'n goulds (ca.100) in goede conditie! Even over de twee middelen die ik gebruik: de Belgische firma heeeft mij een aantal jaren geleden eens een proefmonster gestuurd; veel van m'n goulds hadden kale koppen en na het toedienen van het middel waren de kale koppen verleden tijd. Vraag me niet hoe of waarom, maar het is niet meer voorgekomen. De firma heeft een website, waar je het middel kan kopen: http://www.comed.be/

Opmerking

Het kan zijn dat u vogel weer optimaal fit is maar nog geen veren op zijn kopje heeft. Het kan zijn dat dit pas bij de volgende rui weer terug komt, dus in dat geval even geduld (kan tot een jaar duren!). De behandelingen die genoemd zijn kunnen in veel gevallen helpen, echter het is een probleem dat soms dieper kan liggen (denk aan erfelijkheid).